Μαθησιακές Δραστηριότητες 2020-2021

Αγαπητοί μας φίλοι,

Η Εστία Επιστημών Πάτρας (ΕΕΠ) στα 11 και πλέον χρόνια λειτουργίας της αναπτύσσει και εξακολουθεί να αναπτύσσει τις μαθησιακές και επιστημονικές δραστηριότητές της που απευθύνονται στους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και στο ευρύτερο κοινό.

Ήδη από τα μέσα της προηγούμενης σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς είχαν διαφανεί οι δυσκολίες που θα κληθούμε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε λόγω της πανδημίας COVID-19 εξαιτίας του ιού SARS-CoV-2. Η ΕΕΠ, στην προσπάθεια διασφάλισης πρωτίστως της δημόσιας υγείας, συνεχίζει τις δραστηριότητες της διαδικτυακά, οργανώνοντας μαθησιακές τηλεδιασκέψεις για τα σχολεία των εκπαιδευτικών περιφερειών της χώρας που εκδηλώνουν ενδιαφέρον, όπως κάνει τόσα χρόνια και με σχολεία της Ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική.

Θα χαρούμε να συμμετέχετε με τους μαθητές σας στις προγραμματιζόμενες για τη νέα σχολική χρονιά μαθησιακές τηλεδιασκέψεις με το ίδιο ενδιαφέρον που δείξατε τόσα χρόνια για τις δραστηριότητες της ΕΕΠ. Για το σκοπό αυτό μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info4psc@gmail.com είτε μέσω τηλεφώνου στους αριθμούς 2610990800 & 2610991555, καθώς επίσης και να ενημερώνεστε από τις ιστοσελίδες www.patrassciencecentre.gr & patrassciencecentre.wordpress.com .

Ευχόμαστε σύντομα οι συνθήκες να το επιτρέψουν έτσι ώστε να συνεργαστούμε πάλι από κοντά. Καλή χρονιά σε όλους από την ομάδα της Εστίας Επιστημών!

Χαρά Δημοπούλου

Συντονίστρια των Επιστημονικών
& Μαθησιακών Δραστηριοτήτων


Εστία Επιστημών Πάτρας

students collaborating

Η Εστία Επιστημών είναι ένας χώρος αναζήτησης της γνώσης, ανοιχτός και προσιτός στους μαθητές, στους φοιτητές, αυριανούς καθηγητές, που θέλουν να προσεγγίσουν με το δικό τους τρόπο και να κατανοήσουν τις έννοιες, τα φαινόμενα, τα επιτεύγματα της Επιστήμης.

Ένας χώρος ελέυθερης σκέψης, επικοινωνίας, σύμπραξης των νέων που επιθυμούν να ανταλλάξουν απόψεις, αντιλήψεις και παρατηρήσεις στα θέματα της Επιστήμης και της Παιδείας, αλλά και να διαμορφώσουν προτάσεις και να αναλάβουν πρωτοβουλίες κι ευθύνες απέναντι στο πλήθος των γνωστικών ερεθισμάτων. Αναζητούμε και προτείνουμε μια άλλη προσέγγιση της γνώσης, πέρα από τα στερεότυπα του κλασικού εκπαιδευτικού συστήματος, μια άλλη μορφή Σχολείου.

Διαδραστικές Εκθέσεις

Η Εστία προάγει την επιστημονική αναζήτηση βασιζόμενη στις θεματικές ενότητες των διαδραστικών εκθέσεων των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και της Φυσικής.

Κατάλογος & Εκθέματα Card image cap

Δραστηριότητες

Card image cap

Τα διαδραστικά εκθέματα λειτουργούν ως ερεθίσματα παρατήρησης και προβληματισμού. Ο διάλογος μεταξύ των μαθητών οδηγεί στην αναζήτηση του Λόγου που βρίσκεται πίσω από τα φαινόμενα.

Παρατήρηση - Κατανόηση - Δράση